1. Köttfärssås, med fullkornspasta.
Som vanligt med lite vitlök, soja och kanel. Mums fillibaba.
2. Lax i ugn. Med dinkel.
Här tar jag oftast portionslaxfiléer på en plåt. Crème fraiche på varje bit, och vitlök, salt svartpeppar efter behag och toppar med parmesanost. Favorit utan recept.
3. Vietnamesisk kycklingsallad. Från en Asiatisk kokbok vi fick i gåva från Thailand. Fast Asian. 4 port Vi åt detta med nudlar.
400 g kycklingbröstfilé
1 bit citrongräs, bara den vita delen. Skivad.
1 msk fisksås
2 tsk socker
2 msk citronjuice
1 1/2 msk sweetchillisås
200 g kinesisk kål (vi tog vitkål) tunt strimlad
1 morot skivad med en potatsisskalare
1/2 rödlök delad
lite färsk koriander (ca 15 g)
2 msk hackade salta jordnötter
1 tsk friterad lök
Lägg kycklingen och citrongräset i lätt saltat vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder i 8-10 minuter, eller tills kycklingen är precis genomkokt. Häll av vattnet, men håll kycklingen varm.
Häll fisksås, socker, citronsaft och sweetchillisås i en liten gryta. Koka 1 minut, eller tills sockret har lösts upp.
Lägg kålen, moroten, löken och koriandern i en stor skål och blanda väl. Häll på 3/4 av den varma dressingen, blanda igen.
Dela kycklingen i fina strimlor på diagonalen. Arrangera kycklingen på toppen av salladen, och toppa med resten av dressingen, jordnötterna och den friterade löken. Ev lite färsk koriander.
4. Vit fisk med rotfrukter och vitt vin i ugn, med ris till.
Receptet fanns på den frusna fiskens paket. (Faktiskt ganska mediokert om du frågar mig)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar