1. Tagliatelle med champinjoner, vitlök. ärter och parmesan 4 port
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
3 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
franska örtor
2 dl frysta ärter (heter det inte ärtor?)
salt och peppar
4 portioner tagliatelle
1 dl riven parmesanost
Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna. Stek champinjonerna i matfettet tillsammans med vitlöken. Rör ner crème fraiche och koka upp tillsammans med ärterna. Smaksätt med salt och peppar. Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar. Späd champinjonsåsen med 1-2 dl av pastavattnet, häll av pastan och blanda med såsen. Servera pastan med riven parmesan.
2. Laxfilé med mangosås, ingefära och nudlar, 4 port
4 frysta portionsbitar lax
2 dl sweet mangosås
1 msk färsk riven ingefära
1 lime
4 msk sesamfrön
2 röda paprikor
4 portioner äggnudlar
salt och peppar
Tina laxen. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sweet mangosås med ingefära. Dela limen och pressa ur 1 msk limejuice och tillsätt den. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Skär resterande limehalva i 4 klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och blanda med mangodressing, sesamfrö och paprika. Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen oc h grädda 12-15 min. Servera laxen med nudelsallad oh limeklyftor.
3. Kycklinggryta med dijonsenap, crème fraiche och basilika, 4 port
4 port ris
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrödde
2 1/2 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
majsstärkelse Maizena
3 msk skuren basilika
Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i olivoljan, tillsätt vitlöken och fräs med den. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och senap. Koka sakta 5-6 min. plocka och hacka basilikan, tillsätt den och smaksätt med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten. Servera grytan med ris.
4. Kassler med potatisgratäng.
Jag köpte färdig gratäng och serverar med kassler skuret i skivor. Vips så var det klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar